20 Mart 2013 Çarşamba

Müzikleri İçin Takip Edilesi Diziler




  Bazı diziler vardır sadece bölüm içi kullanılan müzikleri için bile takip edebilirsiniz. İşte olaylarla örtüşen ,izleyici akışa daha da çeken müziklerin başarıyla kullanıldığı dizilerden kendimce oluşturduğum bir liste:

One Tree Hill: Müzik olayını en iyi kotaran dizilerin başını hangisi çeker diye sorsalar One Tree Hill'i rahatlıkla  söyleyebilirdim.Gerçek hayatta da  albümleri bulunan Bethany Joy Lenz 'in dizi içerisinde söylediği şarkılar, diziye her sezon konuk olan bir çok ünlü grup,Peyton  Sawyer'ın " 100 songs to save your life " listesi, "Friends With Benefits" albümleri bu diziyi en iyi listemin başına koymam için yeterli. Dizi hayranlarının bölüm müziklerini topladığı bir site bile var .oth- music
İşte bana göre bunu en iyi yansıttıkları sahne:



Grey's Anatomy: Grey's Anatomy bu listede olmayı hak eden müzikleriyle de gönlümüzde yer eden bir yapım. Dizinin bir de müzikal bölümü bulunuyor. Dizi oyuncularından Sara Ramirez aslında çok yetenekli bir müzikal oyuncusu. Bu konudaki yeteneğini müzikal bölümde fazlasıyla gözler önüne seriyor.



Castle: Bir polisiye olsun bu kadar kaliteli müzik seçimleri olsun . Dram ile eğlenceyi harmanlayan Castle da kullanılan müzikler kesinlikle dikkate değer.

The O.C. : Sırf açılış müziğiyle bile bu listeye girmeyi hakediyorken bununla yetinmeyip her bölüm şahane müzik seçimleriyle listedeki yerini garantiliyor.

                          


Scrubs : Bir Scrubs fanı değilim ama severek dinlediğim çoğu şarkının dizide kullanıldığını duyduktan sonra yer vermeden geçemedim.

Gossip Girl: Elit gençlik dizimiz Gossip Girl de kullanılan müzikler de gerek sahneyle bağlantısı olsun gerek atmosferi tamamlaması olsun hep çok yerinde olmuştur.

                           

The Following: Henüz 1.sezonu yayınlanıyor ama güzel seçimler yaptığını söyleyebilirim.

Supernatural: Doğaüstü olayları araştıran iki kardeşi konu alan dizimizde büyük kardeş Dean Winchester'ın müzik seçimleri dinlemeye değer türden.

                             

The Americans: Amerikaya sızmış 2 rus ajanının hikayesinin anlatıldığı dizide dönemi oldukça iyi yansıtıp bizi havaya sokan müzikler kullanılıyor.

Suits: " 2 Avukat 1 Diploma " dizinin özeti diyebilirim. Karakter tahlili bu kadar oturaklı bi diziyi uzun zaman oldu izlememiştim. Üstelik bunu sadece başroller için değil yan karakterler için de mükemmel bi şekilde yapıyor. Harvey Specter muazzam bir plak koleksiyonuna sahip bir de bunun yanına sahnelere cuk oturan müzik seçimleri eklenince Suits sonradan gelip müzikleriyle de unutulmayacak bir dizi haline geliyor.

En iyi 10 jenerik müziği:

5 yorum:

Adsız dedi ki...

game of thrones un "rains of castemere" bölümüyle ilgili sizden bir açıklama bekliyoruz rabia hanım. özellikle "red wedding" bölümü.

şahsi fikrim, her ne kadar stark'lara yapılan kalleşlik sinirlerimi bozsa da sahnenin kalitesi bence gelmiş geçmiş en iyilerden biriydi. öyle güçlü bir hissiyat yarattı ki sanki catelyn stark annemmiş robb stark ta benmişim gibiydi.

ayrıca stark'lar öldürülmeden icra edilen "rains of castemere" dinletisi de bence stark'lara iyi bir veda oldu.

çocukların hala hayatta olması ve çok güçlü yetişiyor olmaları da stark hanesi ile ilgili bana şunu düşündürüyor: " ne olursa olsun stark'lar intikamını alacak"

Adsız dedi ki...

merhaba,

sizce neden türkiye'den orjinal senaryolar çıkmıyor. neden hep siyasi geçmiş ve aşk intikamları üstüne kurulu klişe şeyler izliyoruz. bu konuda yorumunuzu bekliyorum.

Alternatif dedi ki...

bana göre bunun sebebi talep meselesi. farklı senaryolar çıktığın da yayında kalma süreleri malum. yapımcılar bu yüzden riske girmek istemiyorlar sanırım.

bir de buna ek türkiye'de televizyon izleyicisi daha çok belirli yaş üstü bir kesim. internetin bu kadar yaygın olması farklı kaliteli yapım beklentisi içinde olanları tvden uzaklaştırıyor. belirli yaş üstü kesimin de beklentisi daha çok sizin klişe diye tabir ettiğiniz konulara yönelik olduğu için alan veren razı durumu ortaya çıkıyor.

ama özellikle son dönemde türk dizilerinde iyi yapımlar görüyorum ben, tabi yurtdışıyla kıyas edilemez.

Adsız dedi ki...

gece yorgunken dinle rabia

http://www.youtube.com/watch?v=Cb9C1u8HsR8

Alternatif dedi ki...

teşekkür ederim