19 Mart 2013 Salı

White Collar

     White Collar ,Usa Network kanalının 4.sezonunu tamamlamış, bana göre gayet başarılı ,sessiz ve derinden ilerleyen yapımlarından. Bir polisiye ama bildiğiniz gibilerden değil. Konu itibariyle Catch Me If You Can 'e  oldukça yakın . Karakterler de benzeşiyor olsa  film devam etse nasıl olurdu bunun dizi halini izleyelim havası yakalanabilirmiş. Tabi White Collar biraz daha eğlenceli bu yüzden tam bir polisiye demek doğru olmaz, bu haliyle türünün örneklerinden ve senaryo benzerliğini yakaladığımız filmden oldukça farklı bir yapıda ilerliyor.
   
     Konuya gelirsek; sanat hırsızı, dolandırıcı Neal Caffrey cezasının bitimine kısa bir süre kala hapisten kaçar. Fakat çok fazla geçmeden FBI ajanımız Peter Burke tarafından tekrar yakalanır. Neal'ın son kaçıs nedeni diğerlerinden oldukça farklıdır ve bu yüzden dışarıda kalmaya ihtiyacı vardır. Bu sebeple FBI'a danışmanlık şartıyla gözetimli tahliye ister çok geçmeden kabul edilir. Ve olaylar gelişir.
 
   Tüm bunların yanında Neal'ın en az kendisi kadar dolandırıcı , küçük yaştan itibaren camianın içinde, şifrelere kodlara meraklı arkadaşı Mozzie ile Peter'ın zevkli , akıllı, iş bitirici  karısı Elizabeth yan roller için iyi kurgulanmış karakterler.

   
 
                        Eş zamanlı takip edenler için 5. sezon promo

Hiç yorum yok: